La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 16 de setembre del 2016

En homenatge al gran fotògraf valencià Francesc Jarque

Barraca de l'Alqueria de la Palmera
Av. Blasco Ibáñez, 109
València, anys 80



Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia de Francesc Jarque, gran fotògraf valencià mort fa uns dies. Jarque realitzà moltes fotografies sobre la cultura i les tradicions valencianes. Es podria dir que fou el fotògraf valencià més important en aquest àmbit. És per això que el blog li ret homenatge amb la publicació d'un fotografia seua de barraques. Aquesta, que està datada als anys 80, correspon a la que podríem anomenar segons el plàno cadastral de 1944 "Barraca de l'Alqueria de la Palmera". Ací teniu el detall del plànol cadastral, que podeu descarregar ací.


Els edificis del fons permeten ubicar-la perfectament. Es trobava a l'actual avinguda de Blasco Ibáñez, cap al número 109. Els edificis de la imatge són aquest de la captura de Google Street, que podeu descarregar ací.


1 comentari:

  1. Mil gracias a Francesc Jarque por la fotografía. Era la alqueria de mis "iaios". Tengo 63 años y aun la recuerdo.

    ResponElimina