La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

diumenge, 31 de juliol del 2016

AQUESTA ÉS L'ENTRADA 950 D'AQUEST BLOG... JA ESTEM PROP DE L'ENTRADA 1000!


Carrer de l'Albufera, 31 / Carrer Francisco Monleón, 36
El Palmar, 2006




Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Com les anteriors, imatge procedent d'un fil d'un foro (ací), que la ubica erròniament al Perellonet. Es troba al Palmar, al Carrer de l'Albufera, 31 i Carrer Francisco Monleón, 36.


Addenda:



«La Barraca del Tío Aranda» o la «Barraca dels Arandes» -fechada de principios del siglo XIX- [...] Cada vez que veo el estado de la barraca me pongo a llorar porque mi vida forma parte de ella» relata emocionada, sin perder detalle de la historia, María Aranda Roig, de 77 años. El apellido Aranda traduce la huella de que su vida ha estado ligada a esta barraca, tanto es así que nació en ella porque su padre, Antonio Aranda García, fue el antiguo propietario y su abuelo materno, Vicent El Piu, fue el que compró los terrenos y los materiales para construirla cuando se casó.

Levante, 04/02/2020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada