La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

diumenge, 15 de maig del 2016

Barraca de Vicentet i Rafaelet
(també Barraca de Visantet)
Bulevard Sud


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia apareguda al diari Levante de 10/05/2016 amb l'article següent:

Una barraca de 1800 sigue sin mantenimiento en Malilla

LEVANTE-EMV La barraca de Vicentet y Rafaelet, una edificación del barrio de Malilla pegada al Bulevar Sur y que está datada en torno al 1800, continúa con la nula atención municipal, ya que es desde hace varios años se encuentra sin ningún tipo de cuidado. La barraca, también llamada Casa Visantet, lleva camino del derrumbe, pese a que el Ayuntamiento de Valencia se comprometió a hacerse cargo de su mantenimiento. La pequeña edificación tradicional valenciana se encuentra llena de grafitis, con el techo de cañas y paja medio derrumbado, y rodeada de vallas, algo que denota un abandono peligroso, tal como denuncian los vecinos de la zona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada