La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimecres, 25 de novembre del 2015

Barraca de Siurana (o de Tarí)
Barraques de Ramets
Barraques de Roman
Barraques del Bouero
Barraca de Llancha
Barraca de Bigot

Camí del Canal, Pinedo.





Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Tornem a pujar aquesta imatge perquè ara ja podem identificar les barraques que s'hi troben gràcies a la investigació de Juan María Cerdán. La fotografia està realitzada des del campanar de l'antiga església de Pinedo (ara desapareguda per la construcció del riu nou), que ja ha aparegut al blog perquè tenia al costat la Barraca de Berga o de Voret. Ací teniu la imatge (que podeu descarregar ací):




Des d'aquest campanar, enfocant cap al Nord / Nord-est es va fer la fotografia, com mostra la imatge elaborada per José María Cerdán (que podeu descarregar ací):




Ací teniu el mapa de Pinedo on estan assenyalades per José María Cerdán les barraques (el podeu descarregar ací)





I ací teniu un diagrama amb els noms de les barraques (que podeu descarregar ací)























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada