La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dijous, 3 de setembre del 2015

Barraca del Cucaló
Barraca de Lladró
(Alboraia)


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia de Manuel Molines de la Barraca de Cucaló o de Lladró, que forma part d'un reportatge publicat a Levante, que teniu ací (podeu descarregar ací):


L'article fou publicat el 19 de juliol de 2010. L'enllaç és:
http://www.levante-emv.com/valencia/2010/07/19/lladro-venden-barraca/723915.html

Aquest reportatge ha estat proporcionat per Juan María Cerdán.

Aprofitem aquesta entrada per comunicar la possible identificació de la barraca de les fotografies següents amb la les Barraques números 21 i 20b, segons el plànol de 1929-1944, de la zona de La Carrasca, que també ha estat proposada poer Juan María Cerdán. Ací teniu les fotografies que ja han aparegut i que han estat etiquetades com "Barraques junt a la via" i ací el mapa (que podeu descarregar fent clic ací).




Observeu el clot en el terreny que es pot apreciar a les fotografies, el que determina el túmul de la via fèrrea que també s'hi pot veure, i el sortint que s'aprecia en el plànol (marcat amb una fletxa taronjar), que correspon al muret de protecció del pou que es pot veure a les fotografies.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada