La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 10 de juliol del 2015

Barraques de Pastor
Camí del Cotofino, La Torre (València)


Podeu descarregar aquesta imatge fent clic ací. Aquesta fotografia i la de demà pertanyen a una col·lecció particular i mostren les Barraques de Pastor, junt al Camí del Cotofino (o del Cotofio), a La Torre, que ja han aparegut al Foro (adoneu-vos de la forma peculiar del fumeral en les dues fotografies).



L'edifici del fons són les antigues Escoles Professionals de Sant Vicent Ferrer. Les Barraques del Pastor estaven junt a les Barraques del Cotofio (Seguint el llibre de José González Rodrigo, Caminando por la vega de la Torre, les anomenarem del "Cotofio", no del "Cotofino". ) i les Barraques del Cantari.



Ángel Martínez, basant-se en les fotografies de l'Arxiu Huguet publicades ací (vegeu etiquetes) proposa identificar-les com les del Cotofino, però seguint el mapa municipal les considerarem les de Pastor.
El lloc que ocupaven aquestes barraques està ara ocupat pel projecte immobiliari Sociopolis, inacabat per la crisi econòmica. Com en altres llocs, s'ha destruït l'Horta i s'han enderrocat les Barraques per no res.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada