La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dijous, 26 de febrer del 2015

Barraques de Vell, Alboraia
Alboraia


Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Aquesta imatge, sense datació, apareix en diversos blogs, com ara ací i ací. També en tenim una versió amb color sèpia i vores retallades, que podeu descarregar ací
 

Correspon a les mateixes barraques, que els blogs ubiquen a Alboraia (nom que també es pot llegir en l'ornament del cavall), i la mateixa parella que ja hem vist a les fotografies del 20 de desembre de 2014 i del 6 de gener de 2015, que podeu descarregar  fent clic acífent clic ací. La del 20 de desembre era una targeta està editada per García Garrabella (Saragossa), per la qual cosa suposarem que aquesta imatge també ho és. Representen la tradicional gropa valenciana.



Addenda (30/03/2015). Les barraques corresponen a aquesta altra fotografia de l'Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya, que ja ha estat publicada ací. Es pot veure que coincideixen les finestres, el ceber, l'arbre gran. Es trobarien, per tant, prop de la línia de ferrocarril València-Barcelona. Suposem que la fotografia es va fer des de dalt del tren en moviment.



Addenda 2 (31/03/2015). El membre "Foraster" del Foro Remember València III ha identificat aquestes barraques com les Barraques del Vell. Ací teniu l'entrada i el plànol que ho justifica (que podeu descarregar ací), fel pel mateix "Foraster":







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada