La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dilluns, 19 de gener del 2015

Barraques de Sales, Av. Dr. Tomás Sala 2, València

Podeu descarregar la imatge fent clic ací. La postal, sense datació, porta el rètol:
Valencia. Jardín de Flores
Aquesta postal reprodueix les anomenades Barraques de Sales, que ja han aparegut al blog i es troben (encara!) a l'Avinguda Dr. Tomàs Sala, 2, de València, junt al Bulevard Sud i el barri de Sant Marcel·lí. La fotografia està feta des de la part de ponent (on està el fotògraf actualment hi ha un pas de zebra del carrer General Barroso). Aquestes barraques tenen la peculiaridad que la part superior de la barraca de l'esquerra de la fotografia (la que es troba més al nord) està lleugerament desplaçat, el que es pot apreciar en la lleugera inclinació de la finestra superior. Ací teniu una fotografia ja posada en el blog d'aquestes barraques des del mateix costat (que podeu descarregar fent clic ací):


Ací teniu la imatge actual, proporcionada per Google Street (que podeu descarregar fent clic ací):

Per últim, ací teniu les barraques en la cartografia del cadastre (que podeu descarregar fent clic ací):


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada