La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimarts, 13 de gener del 2015

Barraques de Sales, Av. Dr. Tomás Sala 2, ca. 1970


Podeu descarregar la fotografia fent clic ací.
Les barraques de la fotografia són les anomenades Barraques de Sales, que es troben encara a l'Avinguda del Dr. Tomàs Sala, 2, de València, junt al Bulevard Sud. Una imatge des de pràcticament la mateixa ubicació que ja ha aparegut ací és aquesta (que podeu descarregar ací):

 
 Ací teniu una imatge actual, procedent de Google street (que podeu descarregar ací):


Aquesta fotografia procedeix d'un repositori de fotografies (ací), creat per la celebració del 50é aniversari de l'Institut "Juan de Garay" de València. En unes notes a les fotografies, signades per Assumpta Silvestre (possiblement la posseidora de la fotografia) es pot llegir:
Itinerario: son fotografías del trayecto del Barrio San Marcelino al Instituto por las  sendas. Se corresponde aproximadamente al espacio que ahora ocupa La Rambleta y el Bulevar Sur.
El grup de fotografies està datat entre 1965-1975. La fotografia estarà feta cap al 1970. Cal anotar que en aquella època, el batxiller durava sis anys (més un de preuniversitari o curs d'orientació universitària).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada