La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dijous, 18 de desembre del 2014




Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Aquesta imatge és un fotograma d'un documental dels anys cinquanta del segle XX, que feia propaganda del PMM ("Parque Móvil de Ministerios" [Civiles]), amb guió i locució de F. Hernández Blasco. Al principi del documental s'explica com, amb la creació del PMM, es concentraren a Madrid vehicles dispersos per tota Espanya. Aquesta explicació s'il·lustra amb unes imatges del Parc Mòbil de Llevant. Es pot veure un camió al qual s'han lligat dos automòbils, un darrere de l'altre. El realitzador filma la caravana del camió i els dos automòbils, i per subratllar la procedència valenciana dels vehicles, es fa passar per davant d'una barraca (junt a la qual es pot veure una altra -vegeu la imatge superior-) i pel Pont de Serrans, amb la Porta al fons. Naturalment, aquest itinerari per anar a Madrid és totalment inversemblant i es justifica pel caràcter propagandístic del film. Ací es pot veure un fotograma amb les Portes de Serrans i el camió a la dreta (que podeu descarregar fent clic ací).



El film es pot veure en el servidor Youtube en aquesta adreça: http://youtu.be/PQQYqVSHTMs


 El fragment inicial del documental també es pot veure ací: http://youtu.be/8wKu7QUFnpk


Més informació sobre el PMM, ací.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada