La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 17 d’octubre del 2014

Av. Blasco Ibáñez, 14, València

Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Fotografia de Martín Vidal Romero (n. 1872), el qual fou el patriarca d'una nissaga d'importants fotògrafs valencians, algunes fotos dels quals, corresponents a l'Arxiu de Luis Vidal, estan arreplegades al llibre Historia Gráfica de Valencia, dirigida per José Aleixandre i editada per Prensa Valenciana.
La barraca que es veu en la fotografia ha sigut localitzada per Ángel Martínez. La porta de pedra estava junt a la séquia de Mestalla. Es pot endevinar un pontet endavant de la porta, junt a la Volta del Rossinyol. Açò correspon a l'actual Avinguda de Blasco Ibáñez, número 14 (on és la Clínica Quirón). Per avalar aquesta localització podem recórrer al blog La valencia desparecida d'Ángel Martínez, on trobem aquesta magnífica fotografia, on no es veu la barraca però sí la torre del Palau de la Comtessa de Ripalda.

 


Fotografia de 1922, procedent de l'Arxiu de Rafael Solaz, publicada per Ángel Martínez. Podeu descarregar la imatge fent clic ací.
El mateix Ángel Martínez ha fet una foto que reprodueix la ubicació de l'antiga de 1922 (podeu descarregar la fotografia fent clic ací).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada