La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dissabte, 23 d’agost del 2014

Barraca del Manyo, a l'actual Parc de Benicalap

Podeu descarregar la fotografia  fent clic ací.  Aquesta fotografia fou pujada al Foro Remember Valencia el dia 25 de març de 2013 per l'usuari "Peaton", que hi va afegir el següent comentari:

"...y de regalo, esta fotillo preciosa. La Barraca del Maño, situada entre el recinto del actual parque de Benicalap y el antiguo palacete de Burriel (después, Saudi Park). Mi madre vivió ahí hasta los 7-8 años, aproximadamente y recuerda cómo le birlaban la fruta a los marqueses a través de la verja del palacete.. incluso llegó a a estar dentro de la casa varias veces, pues se ve que había buen rollo con los marqueses, o lo que fueran. Al lado estaba la Barraca del Gall, hoy también desaparecida en la noche de los tiempos... la imagen debe ser de la segunda mitad de los años 40 y la foto es del archivo familiar."

En la cartografia de 1929-44 es troben anotades les dues barraques esmentades (podeu descarregar la imatge fent clic ací):







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada