La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 27 de juny del 2014

Barraca de Berga
Camí a la Mar, 32, Pinedo (Actualment, llit nou del riu Túria)




Podeu descarregar la fotografia fent clic ací.
La barraca de la fotografia es trobava a la vora del Camí a la Mar de Pinedo. Segons la cartografia de 1929-1944 tenia el número 32. Estava junt a l'església de Mare de Crist, que fou enderrocada el 1975, com previsiblement la barraca, quan es fa ver el Pla Sud (informació municipal ací).
La fotografia està feta precisament des del camí. El fotògraf té la mar a l'esquena i apunta l'objectiu cap a ponent. S'hi pot veure l'aliniació habitual de la barraca llevant-ponent.
Aquesta fotografia fou publicada en el Foro Remember València pel membre "Javier Cerdan" (ací). La seua ubicació fou establida pel membre "Corduente" (Ángel Martínez) i complementada per "Smox" (Javier Oms), el 14 de maig de 2015. Vegeu ací i ací. Ells són els autors dels mapes que es reprodueixen després. Els dos primers de Ángel Martínez (que podeu descarregar ací i ací) i els altres de Xavier Oms (que etiquetaré Smox) (que podeu descarregar ací i ací).









Com s'hi pot veure en la sèrie de transparències, la ubicació de la barraca correspon a l'actual llit nou del riu Túria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada