La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dilluns, 12 de maig del 2014


Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Aquesta fotografia va aparéixer en la revista La Hormiga de Oro, una revista de "Ilustración Católica", que es publicà a Barcelona, en el volum XLV, núm. 12, p. 196, de 22 de març de 1928. La fotografia il·lustrava un article amb el títol "La barraca valenciana", que es composava d'un parell de fotografies (aquesta i la que es publicarà demà al blog) i un text de José Martínez Aloy. En realitat, Martínez Aloy, qui havia sigut cronista de la província, alcalde de València i president de la diputació provincial, havia mort quatre anys abans, en 1924, i el que va fer la revista és copiar un text aparegut en la Geografía General del Reino de Valencia, obra dirigida per Francisco Carreras. Ací teniu les pàgines de la revista, que podeu descarregar respectivament ací i ací.




 

S'hi indica "Fotografia de R. Arnau", que suposarem l'autor de les dues imatges. En el número del 16 d'agost de 1934, la revista va tornar a publicar la fotografia per il·lustrar un article de José Rico de Estasén, titulat "Emocionario ¡Huerta Valenciana!", que aparegué en el vol. LI, núm. 33, pp. 520-521 (l'article, la fotografia en p. 520). Ací teniu la reproducció, que podeu descarregar ací).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada