La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimarts, 27 de maig del 2014

Carrer Sant Isidre, 6, Sant Isidre, València



Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Aquesta fotografia, que correspon a la mateixa barraca de l'entrada d'ahir, fou publicada per la revista La Hormiga de Oro, que s'editava a Barcelona, al seu número de l'11 de maig de 1912 i correspon probablement a les celebracions de la Pasqua.


Podeu descarregar la pàgina fent clic ací.

La ubicació de la barraca d'aquesta fotografia i la de l'entrada d'ahir és possible per altres fotografies publicades per Oro de Ley.


En aquesta fotografia, que podeu descarregar fent clic ací, s'aprecia la mateixa barraca i la façana que correspondria a l'actual vivenda del carrer Sant Isidre, 4, que està junt a la porta de l'església de Sant Isidre. la fotografia fou publicada per Oro de Ley, número del 2 de febrer de 1919, pàgina 13, que podeu descarregar fent clic ací.


Tant en la fotografia d'ahir com en les posades avui, la perspectiva del fotògraf sembla respondre a raons d'il·luminació. L'església de Sant Isidre té una façana orientada al nord, per la qual ubicar el grup a les seues escales podria produir fotografies amb poca llum. Potser per aquesta raó el grup es disposa generalment en l'actual carrer Sant Isidre i el fotògraf orienta la seua càmera a llevant, per la qual cosa el sol ponent queda a la seua esquena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada