La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dilluns, 26 de maig del 2014

Carrer Sant Isidre, 6, Sant Isidre, València (4 d'abril de 1920)



Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Aquesta fotografia fou publicada en la revista Oro de Ley, núm. 145, de 11 d'abril de 1920, i correspon al lliurament de mones als xiquets i xiquetes de la catequesi de Patraix.
La revista Oro de Ley fou publicada pel Centro Escolar y Mercantil (CEM), una institució adreçada a universitaris establida per l'orde jesuítica. Els joves vinculats al CEM, realitzaven activitats d'apostolat als barris perifèrics, com ara Arrancapins o Patraix. En aquest cas, per Patraix cal entendre més bé Sant Isidre. En el mateix full de la revista on apareix la fotografia, hi ha informació sobre la "secció de catequistes" de Santa Maria de Jesús (l'església que hi ha a la plaça de Jesús).




Podeu descarregar la fotografia fent clic ací.
Per les raons que s'exposaran en l'entrada de demà, ubicarem la barraca en l'actual número 6 del carrer de Sant Isidre.
Pel que fa a la datació, suposarem que la fotografia fou realitzada el dissabte de glòria o, més probablement, el diumenge de resurrecció de 1920, val a dir, el 4 d'abril de 1920, més bé per la vesprada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada