La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dijous, 1 de maig del 2014

Carrer de la Barraca, 162-164, El Cabanyal-Canyamelar


Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Aquesta fotografia ha sigut molt reproduïda a la xarxa. Apareix en el Foro Remember València, entrades 12638, 17582 i 17587.
Les dues mitges barraques de la fotografia es trobaven en l'actual carrer de la Barraca, números 162 (dreta) i 164 (esquerra). La imatge actual, segons Google street, és aquesta:



Podeu descarregar la imatge fent clic ací. L'origen de les mitges barraques podria trobar-se en el repartiment d'una barraca entre els fills del propietari. Josep L'Escrivà (Les nostres barraques, pp. 209-212) aporta dues possibles raons més: una construcció més econòmica o el dret dels propietaris a fer mitja barraca sobre la mitja galta de la casa veïna. De fet, aporta la informació que l'habitatge que hi ha junt a la mitja barraca de la dreta, que en temps fou un taller mecànic, tenia una altra mitja barraca de l'altra banda.

Addenda

La fotografia superior fou publicada en la revista Estampa, de 19 de febrer de 1929, en un article titulat "La barraca valenciana muere", signat per Enrique Malboysson, del qual s'informa més detalladament en l'entrada del dia 26 de juny de 2014. Ací teniu el full sencer (que podeu descarregar  fent clic ací). Per això, datarem provisionalment la fotografia el 1929.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada