La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dissabte, 10 de maig del 2014

Barraques d'Olmos, Camí del Cabanyal, València



Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. La fotografia estava ubicada entre el Cementeri d'El Cabanyal i l'actual Institut Serpis. La imatge està datada en agost de 1979. Fou feta per Luis Nava. Ángel Martínez l'ha ubicada i ofereix aquesta informació al seu blog, La Valencia desaparecida, i n'ha fet la fotografia actual. Els mapes aeris de la ciutat ens permeten reconstruir la seqüència de la desaparició de la barraca.

1980


1992

2001

2002

2004

Com s'hi pot veure, les barraques d'Olmos, que estaven en condició precària en 1978, serien enderrocades en 2001-2002. Podeu descarregar aquestes imatges aèries ací, ací, ací, ací i ací. La imatge actual de la ubicació, feta per Ángel Martínez, és:

Podeu descarregar-la fent clic ací.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada