La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimarts, 6 de maig del 2014

Actuals carrers Cadis i Dénia, València


Podeu descarregar la fotografia, fent clic ací. Fotografia de l'empresa Laurent, datada cap al 1870, amb el títol "Valence Place de Taureaux" [València Plaça de Bous] procedent de la col·lecció Díaz Prósper (1839-1900), que apareix en la web de la Universitat de València (ací). La fotografia està feta des del campanar de Sant Valeri, a Russafa, en direcció Nord. La creu de ferro que s'hi veu a l'esquerra és el remat de la cúpula de l'església. S'hi pot veure clarament la plaça de bous i, més enllà, la torre del Micalet.
Al mig de l'horta de Russafa, es pot veure una barraca que amplie ací:


Podeu descarregar la fotografia, fent clic ací. Aquesta barraca, potser la més antiga de l'agrupament de barraques que es trobava al voltant de l'actual carrer Sueca, es pot localitzar en mapes antics, com ara els que podeu descarregar ací i ací (cap dels dos té el nord dalt):








Aquesta barraca aïllada hauria d'estar més o menys en l'actual carrer de Cadis, prop de la cruïlla amb el carrer de Dénia, com es pot veure si comparem el darrer mapa amb la imatge aèriea de google (que podeu descarregar ací).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada