La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimecres, 23 d’abril del 2014


Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Fotografia de Barberá Masip, publicada en la revista La Esfera, editada a Madrid el 26 de febrer de 1927. El número inclou un ampli reportatge, amb el títol "Las bellas ciudades de España. Valencia", que ocupa les pàgines 23-27.

No s'identifica l'autor del text, però sí el fotògraf de les 11 fotografies que acompanyen l'article: Vicente Barberá Masip (1871-1935). La fotografia de les barraques, de les quals no s'indica la ubicació, es troba en la darrera pàgina del reportatge, que podeu descarregar ací.



La mateixa fotografia fou emprada en un altre reportatge, signat per B. [Bernat] Morales San Martin, amb el títol "La barraca y la alquería. Las dos notas típicas de la huerta valenciana", en la revista Estampa, publicada a Madrid el 10 d'abril de 1928. Ací teniu la fotografia:

que podeu descarregar ací. I ací la pàgina, que es pot descarregar fent clic ací.


Tornà a aparéixer la fotografia en la revista Nuevo Mundo, publicad en Madrid, el 20 de maig de 1932, en un article de Teodor Llorente Falcó (1869-1949), fill del poeta Teodor Llorente, amb el títol "La barraca valenciana". Ací teniu la foto (que podeu descarregar ací) i la plana sencera (descarregar ací).

 



De nou fou emprada la mateixa fotografia de Barbera Masip en la revista Mundo Gráfico, de 14 de març de 1934, tot il·lustrant un conte de Libertad Blasco Ibáñez (filla de Vicente Blasco Ibáñez), amb el títol "La ley no escrita", ací teniu la fotografia:



que podeu descarregar ací i també la plana sencera, que podeu descarregar fent clic ací.




Ací teniu una altra versió de la imatge amb més qualitat, que podeu descarregar fent clic ací.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada