La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dijous, 24 d’abril del 2014

Carrer Nicolau de Monsoriu, 38


Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Aquesta barraca es trobava en el carrer Nicolau Monsoriu, número 38, d'El Cabanyal.
La fotografia fou publicada en el Foro Remember Valencia II pel membre "Arrabaler", el 7/10/2011 (entrada 5578) i fou localitzada el mateix dia pel membre "Cabanyaler" (entrada 5580). També apareix en el blog "Valencia Historia Gráfica" de Juan Soler (ací).

A hores d'ara ja no existeix la barraca. Només s'ha conservat la porta i les marques de la teulada en el mur, com es pot veure a la fotografia de google street (que podeu descarregar ací).


 La barraca ja no apareix en la fotografia aèria de 1944 (que podeu descarregar ací), on es pot apreciar la taca fosca de la vegetació del solar, per la qual cosa deduïrem que la fotografia superior es pot datar abans d'aquesta data. Provisionalment la datarem ca. 1930.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada