La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dissabte, 22 de març del 2014

Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Fotografia de Barberá Masip. Hi ha fotografies de Barberá Masip en l'hemeroteca digital de la Biblioteca Nacional des de 1908 fins a 1935. Aquesta fotografia apareix en el blog Memoria gráfica de España, ací, on apareix amb el titol "Bany de sol" i amb la datació aproximada de 1920. D'aquesta mateixa imatge es va fer una postal publicitària:


Podeu descarregar-la ací. El dors el teniu ací. Es pot descarregar ací.

La fotografia va aparéixer també, fragmentàriament, en Blanco y Negro, de 3 de setembre de 1933, il·lustrant el poema "Nidal de la Huerta" de M. R. Blanco-Belmonte:


Podeu descarregar la imatge fent clic ací (jpg) o ací (pdf). Marcos Rafael Blanco Belmonte (1871-1936) fou un escriptor i poeta de Còrdova. Els seus poemes estan arreplegats en el llibre Ave sin nido.
La revista Oro de Ley del 15 de gener de 1926 presenta dues fotografies "comunicades" per Barberá Masip a l'exposició del Círculo de Bellas Artes. Probablement, la fotografia d'aquesta entrada procedesca d'un esdeveniment semblant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada