La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dilluns, 10 de febrer del 2014

València, Avinguda Gaspar Aguilar, 32 aprox.


Aquesta fotografia, que podeu descarregar fent clic ací, mostra la intersecció de la via del trenet, que circulava per l'actual carrer Jaume Beltran, amb l'avinguda Gaspar Aguilar, coneguda popularment com Camí del Cementeri. Està realitzada cap als anys vint del segle passat. S'hi poden veure algunes construccions que estan realitzant-se i que no estan arreplegades al mapa publicat en 1925 (vegeu infra), per la qual cosa podem datar la fotografia ca. 1925. Com es pot apreciar en l'ampliació, al mig de la fotografia, més o menys on ara és el número 32 de l'avinguda Gaspar Aguilar, hi ha una barraca o, potser, dues (una davant i una altra darrere).


Podeu descarregar l'ampliació fent clic ací. La ubicació ha estat indicada en aquest mapa de 1925:


Podeu descarregar el mapa, ací. A continuació s'inclouen la imatge aèria actual de la zona i una fotografia des de la mateixa ubicació que la fotografia antiga (on el punt de vista baix i la construcció d'edificis actuals impedeixen la visió del lloc on es trobava la barraca), que podeu descarregar ací i ací, respectivament.




Referències.-
La fotografia de la barraca forma part de la col·lecció d'Enrique Ibáñez. Fou publicada en  el blog "La Valencia desaparecida" (entrada del 28 de setembre de 2012) d'Ángel Martínez i en el foro Remember València. La fotografia aèria està manllevada de google maps; la imatge des de la mateixa ubicació és obra d'Àngel Martínez i es troba en l'entrada esmentada del seu blog.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada