La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dijous, 20 de febrer del 2014

L'Albufera


Podeu descarregar-la, fent clic ací. Al fons es veuen tres barraques, dues a la dreta i una altra a l'esquerra. Es tracta d'un embarcador de l'Albufera, tal vegada d'El Palmar o El Saler.
La fotografia està realitzada per Santiago Ramón y Cajal (1852-1934), qui fou catedràtic a la Facultat de Medicina de la Universitat de València des de desembre de 1883 fins a 1887. En els seus Recuerdos escriu:
"Organizamos una sociedad gastronómico-deportiva, rotulada humorísticamente el Gaster-Club. Los fines de esta reunión de gente de buen humor reducíanse a girar visitas domingueras a los parajes más atrayentes y pintorescos del Reino de Valencia; tomar fotografías de escenas y paisajes interesantes; dar de vez en cuando juego supraintensivo a músculos y pulmones, caminando entre algarrobos, palmitos, pinos y adelfas, y, en fin, saborear la tan suculenta y acreditada paella valenciana."
El nom "Gaster-Club" procedeix del grec "gaster", que vol dir "estómac". Heus ací algunes fotografies del Gaster-Club, que podeu descarregar ací i ací, respectivament.





Les fotografies procedeixen de la pàgina "Cajal en Valencia", dins de la "Colección histórico médica de la Universitat de València" que es troba al seu servidor: www.uv.es.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada