La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dilluns, 20 de gener del 2014


Una altra postal de la col·lecció d'E. Bort, amb el número 11, on apareix fotografiada la mateixa barraca de la postal d'ahir (amb la finestra) i probablement l'anterior (amb la porta). Per la sèrie (descrita en l'entrada del 12 de gener de 2014), podem datar-la ca. 1906, sense que es dispose d'informació per ubicar-la. Hi ha una altra barraca que es pot veure a la dreta. Podeu descarregar-la fent clic ací. Altres versions ací, ací i ací. Ací en teniu una altra, amb el seu dors. El text diu:
No. 11 | En la huerta de Valencia | "Fent pau"
El grup de vuit persones representa la continuació de les dues postals arreplegades en els dies anteriors, en les quals dos joves festegent a la porta de la barraca i són descoberts per un grup amenaçant, un tema  que ja hem vist en altres postals i fotografies arreplegades anteriorment (16-19 de gener de 2014). Més endavant s'oferirà un esquema amb tots les persones fotografiades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada